Oud-Beijerland stapt over op GIDS


2Met ingang van dinsdag 15 september 2015 is het nieuwe Gemeentelijk Informatief Digitaal Systeem (GIDS) operationeel in Oud-Beijerland. Vandaag is het eerste led-scherm geplaatst aan de Langeweg. De komende dagen volgen de led-schermen aan de Randweg en Beneden Oostdijk. Het aantal wordt uitgebreid met een scherm in het centrum, namelijk Scheepmakershaven. Het is duidelijk: de ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Waren de drie huidige infodisplays in 2010 nog ‘hip’… anno 2015 is het fenomeen ‘lichtkrant’ sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het nieuwe systeem maakt onderdeel uit van het totaalpakket reclame-uitingen binnen de gemeente.

 

GIDS
Een GIDS is een gemeentelijk Informatief Digitaal Systeem, een led-scherm waarop afwisselend uitingen, boodschappen zo u wilt, van gemeente en (lokale en regionale) adverteerders worden getoond. De objecten zijn uitgevoerd in roestvrij staal en hebben hoge kwaliteit leds. De lichtintensiteit van de borden past zich door middel van een sensor automatisch aan de omgeving aan.

Informatie
Op het led-scherm worden afwisselend uitingen van de gemeente en adverteerders getoond. Vanuit het gemeentehuis worden de schermen voorzien van informatie. Denk hierbij aan evenementen (zoals jaarmarkt en monumentendag), feest- en herdenkingsdagen, raadsvergaderingen, publiekscampagnes et cetera. In geval van ramp of calamiteit in Oud-Beijerland en/of directe omgeving kunnen inwoners en bezoekers direct geïnformeerd worden.

Het plaatsen van reclame-uitingen van adverteerders verzorgt Schot Marketing & Communicatie uit Oud-Beijerland, die op haar beurt een overeenkomst heeft gesloten met Bereik BV. Belangstellende bedrijven moeten hiervoor dus niet bij de gemeente zijn, maar kunnen hiervoor contact opnemen met dit bedrijf.

Totaalpakket
De exploitatie van de GIDS’en wordt geheel verzorgd door Bereik. Voor de gemeente zijn hieraan dus geen kosten verbonden. Het nieuwe systeem sluit naadloos aan op het totaalpakket reclame-uitingen in Oud-Beijerland, bestaande uit lichtmastreclame, abri’s, sandwichborden en rotondereclame. Daarvoor sloot Oud-Beijerland al eerder (in juli 2015 is deze verlengd) een overeenkomst met Gripp, een zusterbedrijf van Bereik. Dit biedt een aantal voordelen. Zo heeft de gemeente één contractpartij en dus één aanspreekpunt en is hiermee verzekerd van volledige ontzorging voor alle reclame-uitingen binnen Oud-Beijerland. Daarnaast zijn alle ‘reclamedragers’ in de buitenruimte op elkaar afgestemd. Dit levert dus een eenduidiger en rustiger beeld/uitstraling op.