Wat ga jij doen wanneer deze pandemie voorbij is?

Wat ga jij doen wanneer deze pandemie voorbij is?

Met welke wensen komen wij uit deze coronacrisis? Gaan wij juist onze basisbehoeftes herwaarderen? Of onze vrijheden, zoals het omhelzen van vrienden, het opzoeken van familie, tussen een grote groep mensen staan of het kopen van toiletpapier? Of gaan we eindelijk onze grotere plannen uitvoeren zoals reizen, baan opzeggen of een scheiding aanvragen? Deze wensen staan centraal in een nieuwe data gedreven campagne die nu draait op onze digitale billboards.

PostCoronaPosts.com is een wereldwijd platform waar mensen hun post-Corona intenties anoniem kunnen delen met de rest van de wereld. De website is opgemaakt uit één pagina waar bezoekers de volgende zin af kunnen maken: When this pandemic is over, I will…

  • Hug all of my friends non-stop for one hour.
  • Stop scrolling on Insta and start strolling IRL.
  • Sneeze in someone else’s armpit.
  • Quit my job and discover the world.
  • Stop dancing on my own!
  • Find a new excuse not to visit my in-laws.

 

Nadat bezoekers hun  antwoord hebben gepost, komt het antwoord in een alsmaar groeiende galerij aan anonieme plannen en bekentenissen. De posts zijn kleur gecodeerd op basis van tijd en locatie, zodat het zichtbaar wordt hoe deze intenties over de wereld verspreid worden, net zoals een echt virus. Na het afmaken van de zin ziet men alle andere posts die zijn gemaakt. Vervolgens worden de uitingen doorgeplaatst op onze digitale billboards!

Het idee achter PostCoronaPosts.com

Het idee achter dit platform is dat wanneer mensen publiekelijk hun intenties bekennen, zij ook eerder geneigd zijn om ze uit te voeren. Dit is belangrijk omdat wij geloven dan men het lastig vindt om dingen te doen die ze echt willen doen in het leven. Dit platform geeft men net dat kleine duwtje in de rug om hun dromen waar te maken, klein of groot.

Het platform is niet alleen een collectie van onze collectieve plannen maar probeert ook aan te zetten tot actie — wanneer mensen een intentie in het openbaar verkondigen is de kans groter dat zij die intentie ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. Dit is belangrijk omdat wij geloven dan men het lastig vindt om dingen te doen die ze echt willen doen in het leven. Door te posten op PostCoronaPosts.com sluit je in wezen een deal met jezelf om een leven te leiden die je echt wilt leiden.

PostCoronaPosts.com is bedacht door Hallelujah en ontwikkeld door Dotcontrol