Val op met reclame langs de weg

Maak impact met digitale buitenreclame 

Stel je rijdt in de auto, hoe vaak gebeurt het dan wel niet dat jouw aandacht wordt getrokken naar een groot LED scherm langs de weg met een advertentie? Precies! Het blijkt dat snelwegreclame, met name op drukke locaties, een effectieve methode van adverteren is. Niet alleen langs snelwegen zijn reclameschermen van groot belang, ook langs gewone wegen kunnen deze erg doeltreffend zijn. Maar wat levert deze vorm van adverteren nu precies op? En welke voordelen zijn hieraan verbonden? Wij leggen het je graag uit.

Op Nederlandse snelwegen én gewone wegen, passeert dagelijks veel verkeer. Op sommige punten, vooral tijdens het spitsuur, rijden er duizenden auto’s per uur. Dit is voor jouw organisatie dus een ideale gelegenheid om te adverteren en een groot publiek te bereiken. Zeker als de doelstelling gaat om het bereiken van zoveel mogelijk mensen in een bepaalde periode. De gemiddelde consument heeft het erg druk en zijn zij altijd onderweg. Met reclameschermen langs de weg kun je toch deze belangrijke groep bereiken. Snelwegreclame staat daarom bekend om de snelle bereiksopbouw en een hoge contactfrequentie.

Strategische plek

Voor elke organisatie zijn er andere strategische plekken voor reclameschermen. Dit kan bijvoorbeeld dichtbij het kantoor zijn of op een plek waar de doelgroep veel komt. Als er geadverteerd wordt op de juiste locatie, zal dit er voor zorgen dat jij de juiste doelgroep aanspreekt én het adverteren dus effectiever is. Op deze manier benut je de kracht van herhaling. Een boodschap is immers pas effectief wanneer deze door veel mensen regelmatig wordt gezien. Jouw doelgroep legt waarschijnlijk vaker dezelfde route af, wat er voor zorgt dat zij vaker in aanraking komen met de advertentie én deze dus sneller onthouden. Uiteindelijk vergroot dit de kans dat de boodschap blijft hangen in hun gedachten en ze overgaan tot actie.

BETROUWBARE VORM VAN ADVERTEREN

LED reclameschermen worden gezien als een betrouwbaar middel om producten of diensten te promoten. Ze zijn voor iedereen zichtbaar en worden geaccepteerd in het straatbeeld. Hiernaast wordt een goede advertentie niet als storend ervaren, maar waardeert de doelgroep dit juist meer. Het geeft mensen een goed gevoel, wat verbondenheid kan creëren met een bedrijf, product of dienst.

Altijd zichtbaar

Het grote voordeel van reclame langs de weg is dat deze niet te missen zijn én het ontwerp altijd goed zichtbaar is. Zowel overdag als ’s nachts. Zo trekt je de aandacht en is de kans dus groot dat jouw potentiële doelgroep de advertentie ook ziet wanneer ze de advertentie passeren. Hiernaast hebben mensen, in tegenstelling tot overige vormen van adverteren, niet de mogelijkheid hebben om de advertentie weg te klikken of te zappen.

Duurzaam

(Snel)wegreclame is niet alleen effectief om een grote doelgroep te bereiken, het is ook nog eens een duurzame vorm van adverteren. Door het gebruik van LED reclameschermen worden er minder print- en drukkosten gemaakt én hoeft de buitenreclame niet vervoerd te worden. Hiernaast worden de schermen zo gemaakt dat de LED-lampjes lang mee gaan en aangepast zijn op de omgeving. Ze stralen minder fel licht uit en stralen en veroorzaken dus ook minder overlast voor het verkeer.

Meer weten over de mogelijkheden?

Bereik is marktleider op het gebied van digitale billboards én heeft een groot netwerk van digitale schermen door heel Nederland! Met zo’n 88 digitale schermen, geven wij je de mogelijkheid om jouw gewenste doelgroep te bereiken en maximaal resultaat te halen uit je reclamebudget. We denken graag met je mee over de verschillende mogelijkheden. Neem contact met ons op door te mailen naar info@bereik.nl of te bellen naar: 010-503 00 29.

Ook interessant: