Data gedreven campagnes

Een campagne op basis van HTML5 

Bereik maakt het voor iedere ondernemer mogelijk om gebruik te maken van een slimme data driven campagne. Door HTML5 toe te passen op digitale reclameschermen krijgen adverteerders nieuwe mogelijkheden om advertenties nog slimmer en effectiever in te zetten.

HTML5 maakt het mogelijk om real-time data te koppelen aan een advertentie die op een digitaal billboard verschijnt. Hierdoor is het mogelijk om creatiever te werk te gaan en een reclamecampagne hyperlokaal in te richten. Voordat een boodschap op een billboard verschijnt, wordt data uitgelezen. Naar aanleiding van de opgehaalde data verandert de uiting.

Wanneer er nieuwe data aanwezig is, verandert de uiting op het billboard. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om:

  • Verschillende berichten te tonen, afhankelijk van de temperatuur of het weertype
  • Actuele informatie uit te lezen en om deze automatisch over te nemen op de digitale billboards
  • Interactie met klanten aan te gaan zonder daar eerst nieuwe uitingen voor te hoeven ontwerpen

Voorheen was deze manier van adverteren alleen weggelegd voor (vaak grotere) ondernemingen met een hoge marketingbudgetten. Bereik maakt data driven campagnes ook graag mogelijk voor de lokale ondernemer. Omdat Bereik concepten maakt die schaalbaar zijn, zijn ze nu voor elke onderneming bereikbaar. Het maatwerk dat Bereik levert, verdwijnt hiermee niet.

In de praktijk

Data driven campagnes werken aan de hand van HTML5. 89,6% van alle websites zijn in HTML geschreven. Het staat u dan ook volledig vrij om uw eigen data driven campagne te ontwikkelen, samen met uw webdeveloper. In dat geval helpen wij u aan de benodigde informatie om te kunnen starten met bouwen!

Heeft u geen webdeveloper in huis? Dan helpen wij u graag verder. Samen gaan we na welke data ingezet kan worden, hoe de relevantie van een advertentie verhoogt kan worden en hoe wij dit voor u uit kunnen werken.

Meer weten over de mogelijkheden?

Bereik denkt graag met u mee over het opzetten van een effectieve reclamecampagne. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden zetten we samen een mooie reclamecampagne neer. Neem contact met ons op door te mailen naar info@bereik.nl of te bellen naar: 010-503 00 29.

Ook interessant: