Hoe start ik met digital out of home (DOOH) reclame?

Hoe start ik met digital out of home (DOOH) reclame?

Digital Out of Home (DOOH) heeft de afgelopen jaren een explosieve stijging doorgemaakt en wordt steeds vaker ingezet binnen de marketingwereld. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen. Je bent onderweg naar je werk en rijdt langs een opvallend fraaie uiting op een digitaal billboard. Pakkende kleuren met een kort en bondige boodschap vallen snel op. Deze vorm van marketing is een onmisbaar element in jouw marketingmix anno 2022, maar hoe gaat dit nou precies in zijn werk?

Jouw reclame uiting op een digitaal billboard

Geef jouw marketingstrategie een tactische wending! Je doet er goed aan om ook de digitale billboards mee te nemen in jouw marketingmix. Juist de grote mate van flexibiliteit en snelheid zorgt ervoor dat DOOH wordt ingezet door een groot aantal verschillende ondernemers. Bereik denkt met jou mee over hoe, wanneer en hoelang jij de gewenste campagne wil laten lopen. Doordat je ervoor kan kiezen om verschillende uitingen op verschillende billboards te plaatsen, biedt dit zeer veel ruimte voor creativiteit. Dit zorgt ervoor dat er extra aandacht gegenereerd wordt voor de door jouw gestelde doeleinden.

Hoe groot is het bereik

De billboards van Bereik staan verspreid door heel Nederland, voornamelijk langs drukbezochte snelwegen, hoofdwegen en fietsroutes. Het mooie van een digitale billboardcampagne is dat jij zelf bepaald wat je wanneer toont. Door middel van MijnBereik kies jij wanneer welke uiting op welk billboard zichtbaar is. Een gemakkelijk systeem waarin jij volledige controle houdt over jouw campagne. In tegenstelling tot bijvoorbeeld plakposters ben je dus geheel zeker van zichtbaarheid op de door jou gekozen locaties.  Het nadeel van deze plakposters is namelijk dat er door “wildplakken” en halfuur later weer over jouw advertentie heen geplakt kan worden. Ook wanneer jij een andere advertentie wil verspreiden, kost het veel werk en tijd om dat soort posters op te plakken. En dit terwijl je er dus niet van verzekerd bent dat je het bereik hiermee vergroot.

Wat kost een digitale billboard campagne?

Het bereik van digitale billboard reclame is enorm. Door het grote aantal passanten valt jouw advertentie op bij jouw doelgroep. Hier hangt uiteraard een prijskaartje aan, maar Bereik heeft een leuke webshop waarin wij elke maand een andere locatie in de spotlight zetten.  Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om met ons starterspakket een rondje Hellevoetsluis te boeken voor maar €550,-. Je bent dan maar liefst 2 weken zichtbaar op 3 digitale billboards van 8m2. Zo krijg jij de kans om kennis te maken met deze vorm van marketing tegen een scherp tarief. Nieuwsgierig wat er deze maand in de spotlight staat? In deze link verwijzen wij je direct door naar onze webshop.   

Hoe snel is het geregeld?

In onze webshop werken wij met een stappen systeem. Selecteer het gewenste gebied en geef vervolgens aan hoeveel orders je voor dit billboard wil plaatsen. De getoonde tarieven zijn gebaseerd op orders van 2 weken + 1 gratis week (tijdelijke actie 2022). Een effectieve campagne start met een goed ontwerp. Lever je zelf een ontwerp aan? Check dan goed de aanleverspecificaties onder het kopje ‘Extra informatie’. Heb je hulp nodig van onze ervaren ontwerpers? Laat dit aan ons weten tijdens het betaalproces en tevens laatste stap. Dan maken we samen een effectieve reclamecampagne. Doordat de tarieven inzichtelijk zijn en het in 4 stappen geregeld kan worden, maakt het deze vorm van reclame maken nog interessanter. Begin met één billboard of begin met een rondje. Je hebt het zelf in de hand!

Uiteraard staan onze accountmanagers altijd klaar om met jou mee te denken. Het is daarom ook mogelijk om contact met ons op te nemen via het contactformulier, door te bellen naar 010 503 00 29 of te mailen naar info@bereik.nl.

Conslusie

Er zijn tal van grote campagnes gelanceerd middels deze weg. Verschillend van werving & selectie en van musea tot de supermarkt bij jou om de hoek. Benieuwd of digitale buitenreclame een geschikt medium is voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op of neem kijkje op de website.