Out of home trends 2024: een nieuw tijdperk van innovatie

Terwijl we de eerste maand van het nieuwe jaar bijna achter ons laten, richten we onze blik op de opwindende toekomst van outdoor advertising (OOH) in 2024. Het afgelopen jaar bleek wederom een recordjaar te zijn voor OOH, en de vooruitzichten voor dit jaar zijn ronduit opwindend. Laten we eens dieper ingaan op de veelbelovende ontwikkelingen die de OOH-wereld te wachten staan.

Bestedingsgroei: een sterke start van 2024

Met 2023 achter ons, laten we positieve verwachtingen achter voor de bestedingen aan OOH in 2024. Voorspellingen suggereren een groei tussen de 3 en 10%, waarbij optimisten zelfs suggereren dat het budget de €300 miljoen kan bereiken. Deze stijging wordt aangedreven door een breder aanbod, verdere digitalisering, en de introductie van het vernieuwde Bereiksonderzoek voor Buitenreclame (BRO). Het BRO maakt het massabereik van OOH transparanter, waardoor het medium aantrekkelijker wordt voor adverteerders.

DIGITAAL AANDEEL STIJGT NAAR 60%: DE DIGITALE REVOLUTIE ZET DOOR

Het digitale aandeel in OOH zal naar verwachting in 2024 rond de 60% liggen. De flexibiliteit en uitbreiding van digitale objecten blijven cruciaal voor dit succes. Hoewel programmatic advertising zich blijft ontwikkelen, vormen hoge CPM-tarieven en tussenpersonen uitdagingen voor groei. Bij Bereik streven wij er dan ook naar om eerlijke (CPM) tarieven te hanteren voor zowel onze programmatic als reguliere verkoop. Campagnes worden bij ons vrijwel altijd op maat verkocht, waardoor wij ons onderscheiden op de (DOOH) markt.

Vernieuwd BRO: een nieuw tijdperk voor kwaliteit

In het tweede kwartaal van 2024 wordt het vernieuwde bereiksonderzoek voor buitenreclame gelanceerd. De verwachtingen zijn hooggespannen vanwege de hoogwaardige kwaliteit en de aansluiting bij het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Dit zal OOH in staat stellen eenvoudiger te worden opgenomen in mediaplannen, wat de vergelijkbaarheid met andere mediumtypen ten goede komt.

Regelgeving: lokale uitdagingen en Europese vooruitzichten in 2024

Lokale regelgeving blijft een remmende factor voor de groei van OOH, met beperkingen zoals reclameverboden voor bepaalde etenswaren, drank, vliegreizen en fossiele brandstoffen. Een roep om landelijk beleid klinkt in de branche, gezien de momenteel onduidelijke situatie op gemeenteniveau. Europese regelgeving op het gebied van duurzaamheid komt op de langere termijn in beeld, met de ESG-regelgeving
vanaf 2025. Toch heeft dit Bereik niet weerhouden om in 2024 maar liefst vier nieuwe gemeenten toe te voegen aan ons media aanbod: Amsterdam, Etten-Leur, Zoetermeer en Leeuwarden.

AI en OOH in 2024: creativiteit en targeting in het spotlight

De rol van AI (Artificial intelligence) binnen OOH komt voornamelijk tot uiting in contentcreatie, ontwikkeling van campagneconcepten en het genereren van dynamische creatives op basis van tijd, doelgroep profielen en actuele gebeurtenissen. Ongeacht de toepassing, staan digitaal en data centraal. Met verdere digitalisering zal het gebruik en de analyse van data alleen maar toenemen, wat uiteindelijk zal leiden tot een groei in het gebruik van AI. Zo kan AI kan een mooie ondersteuning bieden bij het creëren van onze (HTML-) campagnes.

Al met al lijkt 2024 een veelbelovend jaar te worden voor de wereld van (digitale) buitenreclame. Met groeiende bestedingen, een vernieuwd BRO en een toenemend digitaal aandeel, staan we aan de vooravond van een boeiende tijd voor adverteerders en exploitanten in de wereld van outdoor advertising. Laat dit jaar een tijdperk van innovatie zijn, waarin creativiteit, technologie en effectiviteit samenkomen voor ongekende mogelijkheden in de OOH-wereld.

Profiteren van een sterke start?

Wil jij ook inhaken op deze trends in 2024 met digital out of home? Neem dan via de onderstaande button vrijblijvend contact op met onze ervaren professionals.

Lees hier nog meer informatieve blogs:

Bereik klant waardering - Hoorn - 1200x675

Slim plannen

Digitale campagnes voor eind 2023 en begin 2024

Lees hier
Geschiedenis outdoor reclame

Geschiedenis

De geschiedenis van outdoor reclame (buitenreclame)

Lees hier
Westfield post

Starten met dooh

Hoe start ik met digital out of home (DOOH) reclame?

Lees hier